Verdens flotteste museer og gallerier

Home / Verdens flotteste museer og gallerier

Verdens flotteste museer og gallerier

Kunstmuseer fins over hele verden, og i Norge er den største samlingen av utsøkt kunst å finne på Nasjonalgalleriet i Oslo. Selv om samlingen, som inkluderer mesterverker fra nasjonalromantikerne Tidemann og Gude, er ganske imponerende, er den ganske beskjeden sammenlignet med noen av de virkelige store kunstmuseene her i verden. For de som allerede kjenner alle kunstverkene som henger utstilt her hjemme, er disse museene definitivt verdt et besøk.

Smithsonian Institution

I USAs hovedstad Washington D.C. ligger den enorme samlingen til Smithsonian-museet. Samlingen er så stor at det ville ta over hundre år å se hele dersom man viet hvert objekt ett minutt. Heldigvis er institusjonen godt organisert, og samlingen er fordelt på 19 forskjellige museer og gallerier, i tillegg til den zoologiske hagen. Det anbefales å velge seg ut maks to museer per dag for å få mest mulig ut av besøkene. Blant de mest berømte objektene finner man Dorothys røde sko fra filmen “Trollmannen fra Oz”, USAs første originale flagg, Håpets Diamant, og brødrene Wrights første flymaskin, i tillegg til kommando-modulen til romskipet Apollo 11.

Le Louvre

Mange har nok fått med seg Paris’ største kunstmuseum med den karakteristiske glasspyramiden som troner på museumsplassen, og gir forbipasserende en ørliten smakebit på skattene den huser på innsiden. De yngste besøkende elsker å springe rundt i grunnmurene til Filip II August av Frankrikes middelalderborg, mens millioner av turister strømmer til for å oppleve antikkens klassiske Venus av Milo eller maleriet av den hypnotiske Mona Lisa, malt av det italienske multitalentet Leonardo da Vinci.

Akropolis-museet

For de som elsker Antikken, er Akropolis-museet i Aten et absolutt must. Samlingen er fylt med gjenstander funnet i åsene rundt Akropolis, og glassvegger og gulv har blitt benyttet for å gi turistene en virkelighetstro reise bakover i tid, uten at de verdifulle gjenstandene utsettes for slitasje. En av de mest majestetiske gjenstandene er Parthenon-frisen, som er montert på en struktur i samme størrelse som det opprinnelige byggverket, noe som tar publikum med på en helt spesiell opplevelse og lar dem nyte hver eneste detalj.

Eremitasjen

St. Petersburg er en facinerende by i Russland, og et yndet turistmål er Eremitasjen. Samlingen inneholder over tre millioner gjenstander. De eldste gjenstandene stammer fra steinalderen, mens de yngste kommer fra 1900-tallet, og museet opptar hele seks bygninger som liker langs elven Neva. Opprinnelig var bygningene tsarenes boliger, men Katerina den Store forvandlet den barokke strukturen til et fantastisk museum, og bestilte 255 malerier fra Berlin til åpningen. Vesteuropeisk kunst er i stor fokus, og man kan beundre malerier fra Rembrandt, Rubens, Tiepolo, Titian, Leonardo da Vinci, Picasso, Gauguin, Cézanne, Vincent van Gogh og Goya. De aller mest besøkte utstillingene er allikevel de som inneholder skatter fra det gamle Eurasia ved Svartehavets bredder og gjenstander fra kroningen av tsar Nikolaj II, samt fra kunstsamlingen hans.

The British Museum

London er aldri langt unna for nordmenn, og mange besøker kulturhovedstaden for en tur innom The British Musum. De etnografiske samlingene er utallige, og man finner store biter av tempelet i Parthenon, hele rom fra assyriske palass og utsøkte gullsmykker. Museet inneholder også en av de største Egypt-samlingene i verden.

LEAVE A COMMENT

All fields are mandatory.